- 04 فوریه 2019
- زمین شناسی پاکدشت
- کد خبر 11860
- 397 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
فعال بودن زمین البرز باعث به وجود آمدن چندین دوره فرسایش و آب رفت و رسوبات جدیدی در منطقه شده و در دامنه جنوبی که پاکدشت را شامل میشود ظاهر گردیده است.

وجود همین رسوبات گوناگون تقسیم بندی مختلف زمین شناسی را شامل شده که در اصطلاح زمین شناسی آبرفت های A-B-C-D را شامل می شود.
قابل توجه است که منطقه پاکدشت بر روی آبرفت B و نزدیک آبرفت C واقع شده است.
آبرفت :Bاین رسوبات ناممکن ، قدیمی ، ناهماهنگ و نامناسب از تخته سنگهای بزرگ و نارس، بدون مشخص بودن چینه بندی لازم به وجود آمده که معمولاً به صورت چین خوردگی دیده میشود .چون از آبرفت A پررنگ تر است و تشخیص آن ازA خیلی آسان است ، اما از آبرفت C به آسانی قابل تفکیک نیستند.لذا مطالعات ژئوفیزیکی انجام شده بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ متر را گزارش می دهد.
آبرفت C: این آبرفت جوان و مخروطی است که از دامنه جنوبی البرز به سمت جنوب ادامه دارد. در بخشی دشت ورامین را هم در بر گرفته که پاکدشت در کنار این سازه قرار دارد.
آشنایی با گسل های شهرستان پاکدشت
برای شناخت وضعیت زمین و ساختار آن در پاکدشت باید تاریخچه زلزله خیزی آن منطقه و گسل های پاکدشت را بررسی کنید .منطقه پاکدشت و حوالی آن یعنی پیشوا، گرمسارو ری ، از گسل های متعدد و شناخته شده زیادی برخوردار است که وجود زمین لرزه های بیشتری را در پی دارد.
گسل پارچین: گسل پارچین در جنوب پارچین و خروجی دهانه رودخانه جاجرود است که به مرز ورامین میرسد و در قسمت غربی دره جاجرود قرار دارد.
گسل کهریزک: گسل کهریزک دیوارهای بلندی (یک تا ده متر) دارد که راستای شرقی غربی و حدود ۴۰ کیلومتر طول دارد . این هتل در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر ری در ۱۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان پاکدشت دیده میشود.
گسل شمال ریو جنوب ری : این دو گسل حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال غربی پاکدشت هستند که راستای شرقی -غربی ۵/۱۶ کیلومتر در شمال و شمال غربی شهر ری دیده میشود .
گسل جنوب در راستای شرقی- غربی است و درازای آن ۵/۱۸ کیلو متر می باشد.
گسل گرمسار : این گسل روستای شرقی- غربی در شمال گرمسار و درازای آن حدود ۷۰ کیلومتر می باشد .
گسل پیشوا :درازای این گسل ۳۴ کیلومتر و در راستای جنوب شرقی ورامین حدود ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی پاکدشت است.
در تصویر زیر چگونگی وجود این گسل ها را ملاحظه می فرمایید :