- 19 نوامبر 2020
- مطالب روانشناسی
- کد خبر 18875
- 544 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
true
true
true
true
true
سایز متن /
false

حدود چندین ماه است که از آغاز سال تحصیلی می گذرد که شیوع ویروس کرونا موجب تغییراتی در سیستم آموزشی شده است . در این تغییرات به وجود آمده و با تفاوتی که در شیوه آموزش سال های قبل از کرونا به وجود آمده است سلامت روان دانش آموزان با تهدید مواجه شده است و اکنون بیشتر وقت تحصیل خود را در خانه و در فضای مجازی سپری می کنند . در این مقاله و طبق یافته هایی که محققان در رابطه با تأثیر مجازی شدن مدارس در اضطراب کودکان و دانش آموزان داشته را مورد بررسی قرار خواهیم داد ، با ما همراه باشید .
مطالب مرتبط : تأثیرات ویروس کرونا در سلامت روان زنان
روش های انجام تحقیق جهت تأثیرات مجازی شدن مدارس و سلامت روان کودکان
برخی از محققان بر این باورند که مجازی شدن مدارس و تحصیل از راه دور موجب بالا رفتن اضطراب در دانش آموزان شده است . این فرضیه با استناد به اینکه بسیاری از دانشآموزان نگران ابتلای خود یا خانواده شان به این ویروس هستند که در مقابل ارتباطات و تعامل فیزیکی کمتری با دوستان خود داشته و حمایت عاطفی کمتری نیز از آنان دریافت می کنند که تمامی این موارد موجب اضطراب در آنان می شود . باورها و فرضیات محققان در این رابطه از آنچه که تصور داشتن غلط از آب درآمد و در واقع به این نتیجه رسیدند که دانش آموزان در این زمینه اضطراب کمی داشته و احساساتی مثبت در درون آن ها افزایش پیدا میکند که این احساسات نظیر شوق و شادی بیشتر و ارتباط عاطفی قوی تر در زمینه تحصیل .
در رابطه با استفاده از شبکه های اجتماعی و مجازی شدن آموزش و مدارس در سلامت روان نوجوانان نیز پژوهش هایی را انجام داد . شرکت کنندگانی که در این پژوهش شرکت کردند در زمان پیش از شیوع کرونا جهت تعیین تأثیر قرنطینه از آنها خواسته شد در تحقیقات اخیر شرکت کرده که بیش از آن دانش آموز دبیرستانی از ۱۷ مدرسه در این زمینه همکاری نمودند . در رابطه با رابطه های محققان در ادامه اطلاعات کاملی ارائه خواهیم داد همچنان با ما همراه باشید .
مطالب بیشتر : ویروس کرونا در نوزادان و شیوه محافظت از آنان
یافته های محققان در رابطه با تأثیر مجازی شدن مدارس و اضطراب دانش آموزان
در صورتی که بخواهیم یافته های به دست آمده را به صورت موردی بیان کنیم شامل موارد زیر می باشد :
• دانش آموزان دختر در رده سنی ۱۳ تا ۱۴ سال قبل از شیوع کرونا و در دوران حضور در مدارس تا ۵۴ درصد در معرض اضطراب قرار داشتند که این میزان در دوران قرنطینه تا ۱۰ درصد کاهش یافت .
• در این میان دانش آموزان پسر در همین گروه رده سنی ۲۶ درصد در معرض اضطراب قرار گرفته که با مجازی شدن مدارس و سیستم آموزشی این مقدار به ۱۸ درصد کاهش یافت ./
• در زمان قرنطینه میزان افسردگی میان دانش آموزان تقریباً ثابت بوده و در این میان دختران ۳ درصد بیش از پسران دچار افسردگی شدهاند .
• گزارشات برخی از نوجوانان در دوران قرنطینه و مجازی شدن آموزش ها احساس بهتری داشتند که در این میان پسران بیش از دختران این حس را تجربه کردند . بیشترین حس رضایت و شادی را نیز افرادی گزارش دادند که قبل از کرونا کمتر از بقیه این احساس را داشتند .
• همچنین خیلی از دانش آموزان اعلام نمودند که ارتباط عمیق تری با مدرسه شان برقرار کرده و فرصت بیشتری برای تعامل با معلم خود داشته اند .
• در میان دختران افزایش رضایتمندی و کاهش اضطراب ظاهراً ناشی از افزایش استفاده از فضای مجازی بوده است .
بیشتر بخوانید : مدت زمان ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح چقدر است ؟!
تأثیر مجازی شدن مدارس بر سیستم آموزشی
تجربه های به دست آمده در رابطه با این موضوع و سرپرست این پژوهش معتقد بود که در ابتدا برای بسیاری از کارشناسان سلامتی کودک نتایج این تحقیقات بسیار شگفت آور بود . اما با تفکر بیشتر دریافتیم که مدارس و محیط آن یک منبع اضطراب برای دانش آموزان شناخته می شود با قرنطینه و مجازی شدن مدارس فرصت بی نظیری در اختیارمان قرار گرفت تا در رابطه با تثیر مدرسه و این سیستم آموزشی بر وضعیت سلامت روانی دانش آموزان تحقیق و مطالعات بیشتری انجام دهیم . در رابطه با بازگشایی مدارس در این دوران و بازگشت تعداد محدودی از دانش آموزان به کلاس درس معتقدند که باید تحقیقات بیشتری در این رابطه و حضور دانش آموزان در دوران پسا کرونا و سلامت روان آنان انجام دهد . بسیار مهم است که سلامت روان و رضایتمندی دانش آموزان در بازگشت آنان را زیر نظر بگیرد . با احتمال زیاد با افزایش و کاهش اشتها اضطراب روبه رو خواهیم شد . جهش برای دانش آموزی که کمتر در فضای مدرسه ارتباط برقرار می کند و با فضای آموزش آنلاین خو گرفته است بیشتر خواهد بود در نتیجه باید با تغییر فرهنگ حاکم بر فضای مدرسه و سیستم آموزشی در صدد ارتقاء سطح سلامت روان دانش آموزان باشیم . وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از دانش آموزان با آموزش آنلاین ارتباط بهتری برقرار می کند بر این باور است که شاید فضای مجازی بتوانند در دوران بازگشایی مدارس و پسا کرونایی به عنوان بخشی از ابزارهای آموزشی مورد استفاده قرار گیرد .
نقش والدین در شرایط کرونایی
عواملی همچون سوء تغذیه ، مشکلات مالی ، جابجایی مداوم محل سکونت ، اختلافات بین والدین ، کمبود اعتماد به نفس ، خشونت خانگی ، انزوای اجتماعی ، انتظارات تحصیلی پیش از حد ، رابطه عاطفی در دوران نوجوانی ، بحران هویت و احساس عدم تعلق به جامعه یا خانواده از دیگر عوامل افسردگی و اضطراب بین نوجوانان می باشد . از آنجا که ثبات خانه و خانواده مهمترین عامل جهت گذر سالم کودکان و نوجوانان از این مراحل زندگی است . در واقع نوجوانان به فردی نیاز دارند که منبع حیات بی قید و شرط عاطفی باشد فردی که همیشه گوشی برای شنیدن صحبت آنها بدون قضاوت کردن داشته باشد و یا شخصی که ارزش آنان را درک نماید . والدین باید در این بحران با عادات خود مراقبتی نظیر غذا خوردن استراحت و ورزش کردن روزانه فرزندان را به این آداب تشویق نمایند . همچنین آنان می توانند با ترغیب کودکان و نوجوانان به رعایت دستورالعمل های بهداشتی در دوران کرونا نظیر حفظ فاصله اجتماعی ، ماسک زدن ، شستشوی مداوم دستان آنها را با شرایط جدید سازگار نمایند . نا گفته نماند که کودکان با بازگشت به مدرسه دچار چالش هایی خواهند شد که والدین در این زمینه باید بسیار آگاه و آماده باشند . هم چنین پیشنهاد می شود که والدین حتماً با فرزندان خود در رابطه با تغییرات ایجاد شده در مدرسه صحبت کنند و آنان را برای سازگار شدن با شرایط جدید یاری نمایند .همیشه مراقب نشانه های اضطراب در کودکان خود باشید و در صورت لزوم با مشاورین مدرسه در این زمینه جهت رفع آن ارتباط برقرار نمایید .
true
true
https://www.pakdasht-news.com/?p=18875
true
true