- 20 مه 2020
- مطالب روانشناسی
- کد خبر 17031
- 117 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
true
true
true
true
true
سایز متن /
false

هر شخصی در زمان روبرو شدن با خطر واقعی ، احساس امنیت خود را از دست می دهد و درگیر ترس می شود . این واکنش کاملاً طبیعی بوده و از لحظه ی تولد در فرد ایجاد می شود . زمانی که ترس خیلی شدید نباشد و خطری هم برای کودک نداشته باشد برایتان سود مند است . منشأ و ریشه ی اصلی بسیاری از ترس های کودکان ، رفتار نادرست بزرگسالان با آن ها می باشد . پدر و یا مادری که حوصله ی کافی برای کنترل کودک گریان و یا بازیگوش خود ندارند ، از لولو ، موجود های خالی درون زیر زمین ، جن و … برای ساکت کردن بچه ی خود استفاده می کنند ، در ادامه به بررسی بیشتر ترس در کودکان خواهیم پرداخت .
بیشتر بخوانید : اختلال فوبیا | علائم و درمان آن
علائم ترس در کودکان
برخی از مواردی که در قبلا اشاره نموده ایم ، زمینه های ترس در کودکان به شمار می رود که ممکن است موجب مشکلاتی مانند شب ادراری ، کمبود اعتماد به نفس ، انواع و اقسام فوبیا و … در مراحل بعدی رشد حتی تا مقاطع بزرگسالی شود .
این ترس هر علتی که داشته باشد اثر نامطلوبی بر جسم و روان آن ها می گذارد و کودکان را از زندگی طبیعی و شاد خود محروم می کند . کودکانی که ترسو هستند معمولاً گوشه گیر ، خجالتی ، فاقد قدرت تصمیم گیری و وابسته به دیگران خواهند بود . به طوری که نه تنها توانایی حل مشکلات خود را ندارند بلکه در آینده هم از احراز پست های حساس شغلی می ترسند .
برخی از مهم ترین علائم ترس کودکان عبارتند از :
• فرار از موقعیت ترس آور
• درخواست کمک ، جیغ کشیدن و یا حتی چنگ زدن به بر بدن .
• خشک شدن آب دهان لکنت زبان ، افزایش ضربان قلب
• تنگی نفس و گرفتگی صدا ، احساس خستگی
• بی اختیاری در کنترل ادرار ، اختلال در خواب و یا جویدن ناخن
• خشم ، عصبانیت ، گوشه گیری ، انزوا طلبی و کم رویی
بیشتر بدانید : اختلال بیش فعالی
علت های اساسی ترس در کودکان
در برخی موارد والدین ، الگو های ویژه ای از ترس را به کودکان خود آموزش و انتقال می دهند و همین می تواند ریشه ترس در کودک باشد . در واقع این خانواده است که مشکل ترس در کودک را ایجاد می کنند . امکان دارد که کودک یک مساله را در خانواده خود مشاهده کند . کودکی که نیاز به امنیت دارد ، با مشاهده ی رفتار و حالات والدین خود شروع به شناسایی محیط و موقعیت های ناامنی می کند که والدین به او یاد می دهند در این زمینه کاملا متکی به آن ها می باشد . در برخی موارد ترسی که کودکان از خود نشان می دهند به یک نیاز روانی مرتبط می باشد . برای مثال یک کودک ترس از مدرسه را نشان می دهد امکان دارد که از نظر روانی به والدین خود وابسته باشد و دلیل ترس او ریشه در وابستگی می باشد . تهدید کردن کودک برای برقراری نظم در محیط خانه ممکن است ریشه ترس در کودک باشد . برای مثال والدین به کودکان خود می گویند با قرص خود را بخوری در غیر این صورت خواهی مرد .
یکی دیگر از مهم علت ها ی ترس در کودکان ، شب ها به تنهایی خوابیدن در اتاق خودشان می باشد که می تواند پیامد هایی مانند دیدن کابوس ها و رویاهای وحشتناک در خئاب را به همراه داشته باشد . این عوامل می تواند موجب به وجود آمدن بیماری های لکنت زبان ، شب ادراری و در نهایت به وجود آمدن فضای وحشتناک می شود . در برخی موارد نیز انتظارات و توقعات افراطی و نا متناسبی که والدین از کودکان خود دارند ، موجب ترسیدن کودکان می شود.
از دیگر علل های ترسیدن کودکان ، ویژگی های شخصیتی کودک ، عوامل زیستی سرشتی و آمادگی های فطری اولیه و داشتن بدنی نحیف و آسیب پذیر است . برخی از والدین به این موضوع اعتقاد دارند که باید کاری کنند که وابستگی کودک به آنها کم شود . این مسئله به این معنا نیست که بخواهیم اعتماد به نفس و یا عزت نفس را در کودک شکل دهیم . سعی کنید از گفتن دست از حماقت بردار ، سعی کن بزرگ شی و … جلوگیری نمایید . وادار نمودن کودک به خوابیدن در اتاق خواب بدون هیج گونه چراغی نه تنها باعث از بین رفتن ترس او نمی شود ، بلکه موجب می شود این موضوع یکی از علت های ایجاد ترسیدن کودک باشد . تنبیه فیزیکی نیز می تواند در به وجود آوردن زمینه ی ترس و اضطراب موثر باشد . برخی ترس های مشخص و معین کودک نیز می تواند ریشه در مسایل روانشناختی داشته باشد و به طور مستقیم با موضوع ترس ارتباطی نداشته باشد .
true
true
https://www.pakdasht-news.com/?p=17031
true
true