- 09 مه 2020
- مطالب روانشناسی
- کد خبر 16881
- 321 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
true
true
true
true
true
سایز متن /
false

اغلب بچه ها ، اولین مکانی که در زندگی در کنار همسالان خود را تجربه می کنند ، مدرسه است . درست است که مدرسه نهاد کوچکی می باشد ، اما این مسئله چیزی از اهمیت آن کم نمی کند و نمی توان آن را جدا و متمایز از جامعه دانست . به طوری که ممکن است هر اتفاقی بر مدارس تاثیر گذار باشد . دانش آموزان باید در مدارس اجتماعی شدن را بیاموزند و بدانند که چگونه می توان با اطرافیان تعامل نمود . اما مسئله ای که امروزه اهمیت بیشتری دارد ، خشونت در دانش آموزان است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت .
بیشتر بخوانید : افسردگی و خودکشی
اطلاعاتی در زمینه خشونت در دانش آموزان
یکی از معضلاتی که والدین ، اولیا مدارس مخصوصا در مدارس پسرانه با آن در گیر هستند ، خشونت در بین بچه ها می باشد که گاها فیزیکی و برخی دیگر کلامی است .
خشونت یکی از مهم ترین آسیب هایی که می توان سلامت روان فرد و یا حتی جامعه را به خطر بیندازد . به همین دلیل است که آموزش خشونت به وسیله ی بچه در مدرسه در مقایسه با مکان های دیگر از حساسیت ویژه ای برخوردار می باشد . خشونتی که در کلاس ، در بین هم کلاسی ها ، بین معلم و دانش آموز مشاهده می شود یکی از موضوع های آزار دهنده می باشد . یکی از دلایل این معضلات ، تماشا نمودن فیلم های هیجانی و خشونت آمیز مانند مرد آهنین ، سوپر من و بتمن ، مرد عنکبوتی و … سبب بزور رفتار های خشونتی و هیجانی در بچه های می گردد .
این موضوع توجه ویژه والدین را لازم دارد و باید فرزندان خود را از عوامل خشونت آمیز دور کنند . اما این کار اصلا ساده نیست در جامعه ای حتی بر روی کیف های مدارس آن عکس مرد عنکبوتی نقش بسته است . همین امر سبب می شود دانش آموز مکررا این تصاویر را مشاهده کند و تمامی رفتار های شخصیت کارتونی برایش تداعی شود . با این تفاسیر مسئله ی عجیبی نیست که دانش آموز با این گونه شخصیت ها همزاد پنداری کند و به ایفای نقش آن ها در محیط های مختلف بپردازد . البته این کار می تواند در بین هم سالان ها که در مدارس هستند ، جذاب تر هم باشد . رفتار هایی شامل زور گویی ، باج گیری ، تهدید ، آسیب رساندن به هم کلاسی و یا وسایل مدرسه از جمله رفتار های خشونت در دانش آموزان می باشد .
بیشتر بدانید : چگونه شخصیت شما بر شخصیت فرزندانتان تأثیر می گذارد ؟
راهکار های لازم برای کنترل خشونت در دانش آموزان
عواملی که به آن اشاره نموده ایم دلایلی برای خشونت در دانش آموزان می باشد . اما چطور می توان این خشونت را کنترل نمود . در ادامه به شما عزیزان ۹ روش را پیشنهاد خواهیم نمود .
۱-صمیمیت یکی از امور لازم و ضروری می باشد چون بخش بسیار مهمی از کاهش خشونت در خانواده انجام می گردد . بخش بسیار مهمی از این رفتار های خشونت آمیز به دلیل این است که بین افراد در خانواده صمیمتی وجود ندارد . صمیمیت در بین افراد زمانی اتفاق می افتد که افراد در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند . همچنین افزایش اعتماد و اطمینان در بین اعضای خانواده باعث ایجاد صمیمت می شود .
۲-یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری می پردازد ، تامل و سکوت است . بهترین راهکار در این مواقع این است که دیگران سکوت اختیار کنند تا فرد آرامش پیدا کند پس از آن در یک فرصت با هم به بحث و بررسی بپردازند .
۳-بهتر است که به طور مستقیم جواب خشونت اطرافیان را ندهیم . تحقیقات نشان داده است که پرخاشگری کلامی و یا حتی فیزیکی علاوه بر این که سبب کاهش خشم نمی شود ، موجب افزایش آن نیز می شود .
۴-برخی از رفتار های پرخاشگری قدم زدن و تکان دادن پاها و … می باشد . تحقیقات نشان داده است که افراد عادی رفتار های پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده اند ، بعد از انجام این امور سطح پرخاشگری کمتری را داشته اند . ولی به طور کلی این روش ها زیاد موثر نیست .
۵-تنبیه افراد یکی از راه کار های کنترل پرخاشگری وخشونت می باشد که در طول تاریخ کاربرد بسیار زیادی داشته است و با استفاده از جلوی رفتار های پرخاشگرانه بیشتر افراد را می گرفتند . توجه داشته باشید که امروزه علما معتقد هستند که تنبیه موقتا جلوی خشونت افراد را می گیرد ولی در طولانی مدت سبب تقویت آن خواهد شد . همچنین در حال حاضر تنبیه بدنی از طرف سازمان بهداشت جهانی ممنوع شده است .
۶-صحبت کردن در رابطه با مشکل یکی از بهترین روش ها برای کاهش پرخاشگری می باشد . این تکنیک به دو صورت انجام می شود . بهتر است که در حین پرخاشگری طرفین ، یکی سکوت کند و سعی به ختم نمودن غائله داشته باشد . پس از مدتی که هر دو طرف آرام شدند ، با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان بگذارند و مشکل خود را حل کنند .
۷-یکی از ضرورت های زندگی کردن در اجتماع ، آشنایی با حقوق دیگران است . باید دانش آموز بداند که در برابر طرف مقابل چه موضعی بگیرد تا به این فکر نکند که هر اتفاقی بیفتد ، پدر ، مادر و یا حتی دیگران موظفند که خسارت هر رفتاری که کرده است را متحمل می شوند .
۸-باید فرد به این نتیجه برسد که با پرخاشگری عمل ناپسندی انجام داده است و به هیچ عنوان از پرخاشگری و رفتار های زننده خود راضی نباشد .
۹-در مواقعی که دانش آموز به پرخاشگری می پردازد ، نباید سرش داد زد . این امر شاید اثر فوری داشته باشد ولی در دراز مدت بیهود است . بهتر است که جار و جنجال بپرهیزید و با استفاده از ذکر نمودن داستان ها و بیان مسائل و حقایق ، بکوشید که سطح آگاهی دانش آموز را بالا ببردی تا به تدریج پخته و ورزیده شود .
بیشتر بدانید : بهترین روش برای غلبه بر استرس در محیط کار
true
true
https://www.pakdasht-news.com/?p=16881
true
true