- 28 دسامبر 2020
- مطالب روانشناسی
- کد خبر 19217
- 218 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
true
true
true
true
true
سایز متن /
false

هیچکس نمی داند یک سال بعد یک ، یک ماه بعد یا حتی فردا چه اتفاقی خواهد افتاد . در واقع این طبیعت زندگی است و با این حال بسیاری از انسان ها با ترس از آینده زندگی خود را پیش می برند . هرچقدر که آینده نگر باشید و زندگی خود را با برنامه ریزی پیش ببرید و نمی توان اختیار همه چیز را داشته باشید . ترس از اتفاق های پیش بینی نشده و بحران های احتمالی طبیعی است . اما نباید فکر ما را درگیر کند ، به علت ترس از آتیه نامعلوم انسان های بسیاری از تصمیم گیری های مهم ، برداشتن گام های بزرگ و ریسک پذیر سرباز زدند . در این مسیر امکان دارد فرصت های درخشانی را از دست بدهید . در صورتی که فکر و خیال و نگرانی در رابطه با آینده به طور پیوسته زندگی کنونی تان را خراب کرده است ، این مقاله را از دست ندهید .
مطالب مرتبط : شیوه مقابله با ترس و داشتن شهامت
در نظر گرفتن بدترین حالت های ممکن جهت مقابله با ترس از آینده
بپذیریم بزرگترین ترس های ما به واقعیت نمی پیوندد و این فکر به ذهن تان خواهد رسید که بدترین وضعیتی که امکان دارد رخ بدهد چیست ؟ با این پرسش متوجه خواهید شد که حتی اگر بدترین وضعیت ممکن نیز به وجود بیاید دنیا به آخر نمی رسد . با در نظر گرفتن بدترین احتمالات خواهیم فهمید که ترس های مان آنگونه که فکر میکردیم بزرگ نیست . آشکار است که بعضی از آنها تأثیر قابل توجهی بر زندگی ما خواهد داشت و نباید ما را از زندگی ساقط کند . فراموش نکنید بزرگترین ترس ها نظیر ترس از آینده ندرت اتفاق میافتد . این واقعیتی است که بسیاری از ما تجربه نموده ایم و در صحت آن شک داریم . با این وجود بیشتر اوقات آن را فراموش میکنیم ؛ با فکر و خیال های مختلف بعد از کلنجار های زیاد با خودمان وارد دفتر رئیس می شویم و درخواستمان را بیان میکنیم و هنگامی که از اتاق رئیس بیرون می آییم با خودمان می گوییم همین بود و همین قدر ساده . در واقع بسیاری از ما عادت کرده ایم که ذهنمان را درگیر چیزهایی کنیم که به احتمال زیاد هرگز اتفاق نخواهد افتاد . حقیقت ممکن است عجیب تر از خیال باشد اما گویا فکر و خیال بیشتر از حقیقت ما را می ترساند .
مطالب بیشتر : عوامل ایجاد استرس در کودکان و راههای درمان آن
کمک گرفتن از خود و دیگران جهت مقابله با ترس از آینده
بسیاری از ما به علت نگرانی دچار بی خوابی می شویم . کار درست این است که خودمان را مشغول نگه داریم . تفاوتی ندارد تلاش هدفمند جهت مقابله با ترس مان باشد و یا فعالیت فیزیکی زیرا درگیر کردن ذهن با فعالیتی خوشایند روشی موثر جهت از بین بردن احساسات منفی و غلبه بر ترس از آینده می باشد . میان ریشه بسیاری از ترس ها دانستن بعضی چیزها و نیز ناتوانی در پیشبینی آینده می باشد . مسئله اینجاست که هر چقدر به ماجرا به بنگریم باز هم فقط امروز و حالا را داریم این را بپذیرید که فردا روزی است که هنوز نرسیده و اگر نمی توانید بر نگرانی های حالا غلبه کنید راه بروید ، بدوید ، ورزش کنید یا بخوابید . ادامه این مطلب را با این سؤال مطرح می کنیم آخرین باری که نگران چیزی بودید و از آن ترس داشتید چه شد ؟ به احتمال زیاد به خوبی از پس آن برآمده و شاید به نظر خودتان موفق شده اید یا کارها آن گونه که می خواستید پیش نرفته است . شکست همواره به معنای کمبودی و ناکارآمدی نیست شاید باید مسیر دیگری را پیش ببرید .
بیشتر بخوانید : دلایل ترس از آسانسور و شیوه های غلبه بر آن
توانایی و شجاعت از راهکار های مؤثر جهت غلبه بر ترس از آینده
اکثر ما شکست خوردن را تجربه کرده ایم ؛ شجاعت به این منظور نیست که هرگز احساس شکست خوردن نکنیم . شجاعت به این معناست که با داشته های موجود آنچه در توانمان است را انجام دهیم فارغ از آنکه امکان دارد چه احساسی پیدا کنید . شاید بتوان گفت مهمترین ویژگی شجاعت آن است که هیچ کس جز خودتان نمی تواند آن را به شما تقدیم کند . در واقع ما باید به خودمان شجاعت و جسارت دهیم و گام اول آن هم باور خودمان یا خودباوری است . جهت غلبه ترس از آینده باید به این باور برسیم که از عهده چنین کاری بر می آیید . هیچ کس از آینده خبر ندارد و نگرانی و ترس از آن موجب می شود اوضاع به خوبی و خوشی سپری نشود . باید قدمی بردارید و پیش روی کنید و ببینید چه پیش می آید . کافی است سعی تان را بکنید و در این مسیر از راهکارهای سودمند بهره بگیرید و مهمتر از آن باور داشته باشید که از عهده کار بر می آیید .
مثبت اندیشی راهکار جهت رویارویی با ترس از آینده
مثبت اندیشی در لحظه و در اکنون امکان دارد سخت باشد اما می توانیم رسیدن به هدف و نتیجه دلخواهمان را تصور کنیم . تصویرسازی چیزی فراتر از رویا پردازی می باشد و در آن باید تمرین کنیم ، حقیقت را به همان شکل و وضعیتی که می خواهیم تجسم کنید . به عبارتی قبل از دستیابی به موفقیت باید بتوانیم حس پیروزی را تجربه کنیم . طبق پژوهش های به دست آمده فعالیت های معنوی در درمان بیماری ها و مشکلات جسمی مؤثر است بنابراین نیایش و مراقبه می تواند به کم کردن اضطراب و ترس از آینده کمک شایانی کند . شاید به نظر کسانی که تا بحال چنین اموری را امتحان نکرده اند نشستن ، تمرکز و نفس کشیدن کاری بیهوده باشد اما این را بدانید که تنفس عمیق با چشمان بسته تأثیر شگفتی دارد و کمترین تأثیر این است که بی قراری تان را تسکین می بخشد .
true
true
https://www.pakdasht-news.com/?p=19217
true
true