- 05 آگوست 2019
- درباره پاکدشت
- کد خبر 14382
- 1900 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
true
true
true
true
true
سایز متن /
false

از آنجا که می دانید پاکدشت یکی از شهرستان های استان تهران محسوب می شود . این شهر زیبا که قطب گل و گیاه کشور محسوب می شود سهم ۷۵ درصد از تولید انواع گل و گیاه های شاخه ای و تزیینی را به خود اختصاص داده است . در این مقاله می خواهیم اطلاعاتی درباره قنات ها و چشمه های پاکدشت در این شهرستان در اختیار خوانندگان قرار دهیم ، هم چنین می توانید درباره پیشینه روستاهای شهرستان پاکدشت در این سایت مطالعه نمایید .
جهت مطالعه بیشتر درباره شهرستان پاکدشت بر روی لینک کلیک کنید .
منبع آب قنات ها و چشمه های پاکدشت از کجاست ؟
اصطلاح هر کجا آب است آبادی است ضرب المثل معروفی است که ریشه در فرهنگ دارد .
منابع آب قنات ها و چشمه های پاکدشت از رودخانه جاجرود است که تمامی زمین های کشاورزی و چاه های عمیق را پر می کند . چشمه ها که از دیر باز بهترین و بیشترین منابع آب اراضی به حساب می آید . رود خانه جاجرود از قدیم الایام منبع آب قسمت عظیمی از این دشت بود که از ورودی روستای کبود گنبد به وسیله نهرهایی به دشت رهسپار می شد . قبل از احداث سد بر روی جاجرود چون امکان کنترل آب آن میسر نبود هر آنچه در زمستان و تابستان از سرچشمه جاری می شد به شدت ورامین و پاکدشت سرازیر می گشت .
با احداث سد بر روی رودخانه جاجرود کنترل و مهار آب آن برای مصرف آب شرب تهران میسر شد . بنابراین اگر آبی مازاد بر مصرف شهر تهران باشد مبادرت به فروش آن برای دشت ورامین و پاکدشت خواهد شد .
مناطق حفاظت شده و متصل به قنات و چشمه های پاکدشت
منطقه حفاظت شده جاجرود که رودخانه جاجرود در آن قرار دارد از شمال به کوه پارچین پاکدشت و قیامدشت متصل می شود . علاوه بر این پارک ملی خجیر و سرخه حصار در داخل این منطقه حفاظت شده قرار دارند که هر یک از این مناطق نام برده شده دارای چشمه های آب زیر است :
طبق تحقیقات و مطالعات طرح جامع پارکداری دو منطقه خجیر و سرخه حصار در منطقه خجیر ۱۴ چشمه آب وجود دارد به نام های چشمه دره انجیر ، آب دره ، باغ شاه ، میدانک ، نعل شکن ف باغ انگوری ، کاچیلونی ، دی سی نگ ، زرمیر ، کرچکی .
در منطقه سرخه حصار نیز حدود بیست چشمه وجود دارد به نام های چشمه علی خان ، چشمه سوخته ، دره مرد خانی ، سرکش ، همرواک ، جیران آباد ، نسام ، چناری چشمه گلی ، ترکمن دره ، چاتال ، چگنی ، شش گوش ، سه خواهران و … .
اتوبان های متصل به مناطق حفاظت شده نزدیک به شهرستان پاکدشت
اتوبان تهران-پارچین : این بزرگراه به طول حدود ۴۰ کیلومتر از جنوب به اتوبان تهران – گرمسار وصل می شود که حدود سی کیلومتر از این بزرگراه از داخل منطقه خجیر و منطقه حفاظتی جاجرود عبور می کند . حدود ۱۵ کیلومتر از اتوبان تهران-پارچین از داخل خجیر در غرب جاجرود وسد ماملو عبور می نماید ، گفتنی است مسیر این اتوبان تا روستای پارچین نزدیک به پاکدشت ادامه دارد .
اتوبان پاکدشت-بابایی : در خرداد ۹۱ اولین فاز عملیات اجرایی اتوبان پاکدشت-بابایی توسط مدیر کل راه داری و ترابری استان تهران کلنگ خورد . طبق گزارش های خبر گزاری مهر در ۲۴ خرداد سال ۱۹۳۱ شروع این بزرگراه تهران-گرمسار که به نام بزرگراه امام رضا در حد فاصل شریف آباد و پاکدشت آغاز شد . این بزرگراه در ۴۰ کیلومتری از شرق رودخانه جاجرود ، تأسیسات صنایع نظامی پارچین ، دریاچه سد ماملو و به موازات جاده اختصاصی این صنایع به تقاطع غیر همسطح اتوبان شهید بابایی و به محور تهران-رودهن وصل می شود .
معرفی قنات ها و چشمه های پاکدشت
قنات توچال : روستای توچال یکی از روستاهای اطراف پاکدشت و به عنوان روستایی با قدمت دیرینه در استان تهران است . دارای یک قنات پر آب است که در غرب روستای توچال واقع شده است . این قنات به عنوان یکی از قدیمی ترین قنات های این منطقه است . طول قنات آن ۲۰۰۰ متر و در بخش مرکزی شهرستان پاکدشت قرار دارد .
قنات حصار امیر : این قنات نزدیک روستای حصار امیر در بخش مرکزی شهرستان پاکدشت قرار دارد ، طول قنات ۳۵۰۰ متر می باشد .
قنات سرخه حصار : در منطقه حفاظت شده جاجرود قرار دارد که در قسمت بالا توضیحاتی از این منطقه را بیان نمودیم . این قنات در نزدیک روستای سرخه حصار در بخش مرکزی شریف آباد شهرستان پاکدشت با طول قنات ۴۲۰۰ می باشد .
قنات علی آباد :این قنات در نزدیکی روستای علی آباد ، روستایی در بخش مرکز شریف آباد شهرستان پاکدشت با طول قنات ۳۵۰۰ متر واقع شده است .
قنات مافی آباد : این قنات در روستای مافی آباد از بخش شریف آباد شهرستان پاکدشت به طول ۲۰۰۰ متر قنات می باشد.
قنات یبر داغلان : این قنات در روستای یبرداغلان در بخش مرکزی شهرستان پاکدشت به طول ۳۰۰۰ متر واقع شده است.
منبع : بانک اطلاعات قنات های کشور
true
true
https://www.pakdasht-news.com/?p=14382
true
true